בניצה – מאפה פילו בולגרי בגרסה קצת אחרת

מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים. מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות. צילום גיל אבירם
סולתם – יצרנית סירים וכלי אפייה מציעה לקראת שבועות מתכון למאפה בולגרי עם גבינה. טעמו של המאפה עשיר ומלוח בשילוב פריכות ותערובת גבינה שיוצרת מרקם קרמי שמשלים את המאפה למתקלף וקריספי. ניתן ליהנות ממנו לארוחת בוקר, בראנץ' או חטיף במהלך ערב

מצרכים למלית

1 חבילה גבינת טוב טעם

1 קוביה בולגרית 16%

חופן גבינה צהובה עמק מגורדת

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים שלמות

מלח ופלפל שחור טחון

2 כפות קמח

1 חבילה עלי פילו

חמאה מומסת למריחה

צילום גיל אבירם

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי המלית.

מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים.

יוצקים מעל את המלית.

מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.

מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות.

מכניסים לתנור ואופים ב-200 מעלות עד השחמה טובה.

המלצה

להגיש עם ירקות טריים חתוכים ליד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר