חומרים
200 גרם עגבניות שרי
מלח
שמן זית
4 חצאי דג מרלוזה
בזיליקום טרי
לרוטב
1 שן שום
1 פלפל ירוק
1/2 צרור בצל ירוק
4 עגבניות בינוניות
½ מלפפון
מלח
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
100 מ"ל מים
אופן ההכנה
מאדים את עגבניות השרי בתנור ב-90 מעלות למשך 20 דקות.
בתבנית נפרדת מניחים את הדג ומזלפים מעליו שמן זית וזורים מעט מלח.
מאדים 7 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
הכנת הרוטב
שמים את כל החומרים בבלנדר.
מערבלים בעוצמה מקסימלית עד לקבלת רוטב.
את הרוטב שהתקבל מסננים דרך מסננת גדולה כך שיישארו בה החלקים המוצקים שברוטב.
מסיימים להכין את הדג על מחבת פסים.
צולים עד שהעור הופך לפריך והדג מתבשל לגמרי.
הגשה
מניחים במרכז כל צלחת עמוקה נתח דג.
סביבו יוצקים מהרוטב המסונן.
מקשטים מסביב בעגבניות שרי צלויות ועלי בזיליקום.