דיזיינר קוגל עם ירקות שורש

הקוגל – אותה מנת אמהות וסבתות פולנית – מתגלה כפלא מטבחי שמספק ארוחת ערב קלה וטעימה בלי עבודה כמעט

הקוגל – אותה מנת אמהות וסבתות פולנית – מתגלה כפלא מטבחי שמספק ארוחת ערב קלה וטעימה בלי עבודה כמעט. שידרוגון באמצעות ירקות שורש מגוררים מוסיף לו צבע וטעם, וגם מספק נושא לשיחה וויכוח עם דודותיך הפולניות (אם יש כאלה), שיטענו ש"אצלנו בקרקוב זה לא היה נהוג".

החומרים הדרושים (לשמונה סועדים):
1 שקית (400 גרם) אטריות רחבות
שליש כוס בצל מטוגן משקית
1 כף גדושה אבקת מרק בצל
1 כוס פרוסות דקות של בטטה
1 שורש סלרי מגורר גס
1 שורש פטרוזיליה מגורר גס
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
3 ביצים
רבע כוס שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות במים רותחים עם מלח. מסננים ושוטפים במים קרים לצינון.
2. מערבבים את האטריות עם יתר החומרים (חוץ מהשמן).
3. מחממים את השמן במחבת בעלת שוליים גבוהים. יוצקים פנימה את התערובת ומכסים. מבשלים כך שעה על אש בינונית-נמוכה, עד ששולי הקוגל נפרדים מהדפנות.
4. מסירים את המכסה ומכסים את המחבת בצלחת שטוחה. הופכים (זהירות! עודפי שמן עלולים להינתז על הזרוע). מחליקים את הקוגל בחזרה למחבת עם הצד המטוגן כלפי מעלה.
5. מבשלים עוד 40 דקות ללא מכסה. מגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר.


ממתכוני גיל חובב באתר "בישולים" www.bishulim.co.il של אסם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר