חומוס בהכנה ביתית

הכניסו את כל רכיבי החומוס למעבד מזון: שיני שום, שמן זית, לימון, טחינה וגרגרי חומוס – הכול פרט לעלי פטרוזיליה. התחילו לערבל את הרכיבים עד יצירת מחית חלקה
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון לחומוס ביתי מנצח ואומרת: "לחומוס ביתי יתרונות תזונתיים רבים. הוא עשיר בשומנים טובים העוזרים לשמור על הבריאים ומותירים אותנו שבעים לאורך זמן. בשונה מהחומוס הקנוי אין בו חומרים משמרים או עודפי סוכר והוא מלא בחלבון ובוויטמינים בריאים. למיקסום האפקט הבריאותי מומלץ להגישו כמטבל לצד ירקות חיים במגוון צבעים או עם פיתות מכוסמין"

מצרכים ל-10 מנות

4 כוסות גרגרי חומוס יבש (עדיף מבחינת ערכים תזונתיים על חומוס קפוא או משומר)

½ כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

6 כפות שמן זית (כרבע כוס)

2 שיני שום קלופות

לתבלון: מלח ופלפל שחור טחון, כף כמון או פפריקה מתוקה

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה

השרו את גרגרי החומוס בקערה עם מים למשך הלילה.

סננו את המים ובשלו בסיר עם מים למשך כ-60 דקות עד שהגרגרים מתרככים.

הכניסו את כל רכיבי החומוס למעבד מזון: שיני שום, שמן זית, לימון, טחינה וגרגרי חומוס – הכול פרט לעלי פטרוזיליה.

התחילו לערבל את הרכיבים עד יצירת מחית חלקה.

הוסיפו תבלינים לפי הצורך ופזרו את עלי הפטרוזיליה.

 

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 200 קק"ל

חלבון: 8 גרם

שומן: 12 גרם

פחמימה: 16 גרם

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר