טבעוני: ריזוטו אסייתי עם אצות טריות

שילוב לא שגרתי של מזרח ומערב, מוליד ריזוטו עסיסי עם טעמים של ים.חומרים ל- 4-6 מנות:2 כוסות אורז מלא עגול4 כוסות מים רותחיםמעט שמן צמחימלח לפי הטעם1 כוס אצות טריות של סיקורה, לאחר שטיפה וקציצה3/4 כוס פולי סויה מופשרים (מ"אדממה" קפואה)1 כוס יין לבן יבש1 כף סויה1 כף סוכר1 שן שום כתושהקליפה מגורדת מלימון אחדלציר קוקוס-ים:1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס400 מ"ל מים2 כפות רוטב סויהחופן אצות וואקמה מיובשותלהגשה: שברי בוטנים קלויים אופן ההכנה:מתחילים בבישול האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים בו את האורז במשך 2-3 דקות. מוסיפים מעט מלח ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה שניה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז מתחיל להתרכך. מסננים היטב ומחזירים לסיר.מבשלים ציר קוקוס: מחממים בסיר את חומרי הציר ומביאים לרתיחה קלה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.מסירים מהאש, מסננים ושומרים חם.מבשלים את הריזוטו: מחממים את הסיר עם האורז מעל להבה בינונית-גבוהה.מוסיפים מצקת אחת של ציר קוקוס. מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף מהציר מצקת אחרי מצקת, כאשר בכל פעם בוחשים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.מוסיפים לסיר אצות קצוצות ופולי סויה ומערבבים היטב. מוסיפים יין, שום, קליפת לימון מגורדת, רוטב סויה וסוכר וממשיכים לבחוש, עד שכל היין נספג באורז. טועמים ומתקנים תיבול.מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשברי בוטנים ומגישים.

שילוב לא שגרתי של מזרח ומערב, מוליד ריזוטו עסיסי עם טעמים של ים.

חומרים ל- 4-6 מנות:
2 כוסות אורז מלא עגול
4 כוסות מים רותחים
מעט שמן צמחי
מלח לפי הטעם
1 כוס אצות טריות של סיקורה, לאחר שטיפה וקציצה
3/4 כוס פולי סויה מופשרים (מ"אדממה" קפואה)
1 כוס יין לבן יבש
1 כף סויה
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קליפה מגורדת מלימון אחד

לציר קוקוס-ים:

1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
400 מ"ל מים
2 כפות רוטב סויה
חופן אצות וואקמה מיובשות

להגשה:
שברי בוטנים קלויים

אופן ההכנה:
מתחילים בבישול האורז:
יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים בו את האורז במשך 2-3 דקות.
מוסיפים מעט מלח ואת המים הרותחים.
מביאים לרתיחה שניה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז מתחיל להתרכך.
מסננים היטב ומחזירים לסיר.

מבשלים ציר קוקוס:
מחממים בסיר את חומרי הציר ומביאים לרתיחה קלה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
מסירים מהאש, מסננים ושומרים חם.

מבשלים את הריזוטו:
מחממים את הסיר עם האורז מעל להבה בינונית-גבוהה.
מוסיפים מצקת אחת של ציר קוקוס.
מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים.
ממשיכים להוסיף מהציר מצקת אחרי מצקת, כאשר בכל פעם בוחשים עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
מוסיפים לסיר אצות קצוצות ופולי סויה ומערבבים היטב.
מוסיפים יין, שום, קליפת לימון מגורדת, רוטב סויה וסוכר וממשיכים לבחוש, עד שכל היין נספג באורז.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בשברי בוטנים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר