לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד
המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות שתתאים כמנה חלבית קלה להכנה טעימה ויפה להגשה לארוחת שבועות

רכיבים לתבנית מלבנית בינונית

2 חבילות אטריות בגודל בינוני

2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף

3 כפות רסק עגבניות

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום קצוצים גס

2 ביצים

מלח ופלפל

אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שכמעט מוכנות ומסננים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את רוטב העגבניות

מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות

מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.

מרכיבים את הלזניה

יוצקים לתחתית התבנית את 4 כפות העגבניות ששמרנו בצד.

מפזרים אותן באופן אחיד.

מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).

יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.

חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.

מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.

מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.

אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר