רכיבים לתבנית מלבנית בינונית
2 חבילות אטריות בגודל בינוני
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
10 עלי בזיליקום קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שכמעט מוכנות ומסננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את רוטב העגבניות
מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות
מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.
מרכיבים את הלזניה
יוצקים לתחתית התבנית את 4 כפות העגבניות ששמרנו בצד.
מפזרים אותן באופן אחיד.
מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.
חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.