ניוקי טבעוני

מוסיפים למחבת שמנת צמחית, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הניוקי למחבת ומפזרים נוץ' לקבלת טעם גבינתי. צילום הדס ניצן
וגה מוצרים טבעוניים מציעה תכון למנה עיקרית טבעונית מזינה ומשביעה שתחמם את החורף בימים הכי גשומים וקרים בהם מתחשק להישאר בבית ולאכול מנה טעימה

מצרכים לניוקי

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח גס

1 מנת תחליף ביצה כמו של וגה (כפית + 1/4 כוס מים ולהכין לפי ההוראות על האריזה)
3 כפות שמן זית

½ כוס קמח (אפשר גם ללא גלוטן, לפי בחירתכם)
קורט מלח

מצרכים לרוטב

שמן זית להקפצה

1 בצל

2 שיני שום

1 חציל

1 קישוא זוקיני

חופן פטריות

חופן זיתי קלמטה

1 כוס עגבניות שרי
1 מכל שמנת צמחית לבישול (סויה או אורז)
מלח ופלפל לפי הטעם
נוץ' – שמרים יבשים בטעם גבינתי של וגה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-220 מעלות.

שוטפים את תפוחי האדמה אבל לא מקלפים אותם. מפזרים מלח גס על תבנית ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית.

אופים את תפוחי האדמה עד לריכוך.

קולפים את תפוחי האדמה כשהם חמים, בזהירות.

מכינים את תחליף הביצה בקערה בעזרת מערבל או מעבד מזון קטן ומניחים בצד.

מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון ומועכים אותם עד קבלת מחית חלקה.

מוסיפים למחית תפוחי האדמה את שמן הזית, תחליף הביצה (שהכנתם מראש), הקמח והמלח ומעבדים.

מעבירים את התערובת למשטח עבודה.

יוצרים ממנה כדורים ואז הופכים אותם ל"נקניקים" ארוכים בעובי כ- 2 ס"מ.

חותכים כל נקניק לחתיכות באורך כ- 2 ס"מ.

אם רוצים, ניתן לסמן כל חתיכה בקווים בעזרת מזלג.

מרתיחים בסיר מים עם כף מלח ומכניסים את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי צפים על המים ואז מוציאים אותם.

במחבת נפרדת מקפיצים קוביות חצילים, זוקיני ובצל בשמן זית.

מוסיפים שיני שום, פטריות, עגבניות שרי וזיתי קלמטה.

מוסיפים למחבת שמנת צמחית, מלח ופלפל ומערבבים.

מוסיפים את הניוקי למחבת ומפזרים נוץ' לקבלת טעם גבינתי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר