ניוקי ריקוטה בהכנה ביתית

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה וגרדת ליים אחד עד שהחמאה מומסת. מעבירים את הניוקי המוכנים למחבת עם החמאה והליים
לרגל חג שבועות מציע השף גיל חן מאפריטיבו בר שבמלון בוטיק אולטרה השוכן דקה מחוף הים בתל אביב, מתכון לניוקי ריקוטה בהכנה ביתית

חומרים ל-8 אנשים

500 גרם ריקוטה

1 ביצה

1 כף גבינת פרמזן מגורדת

300 גרם קמח פסטה

1 כף מלח

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל החומרים עד קבלת בצק הומוגני.

שמים במקרר ל-15 דקות – אפשר גם ללילה.

מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים.

מגלגלים לעובי הרצוי וחותכים.

מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.

מבשלים את הניוקי עד שהם צפים בסיר ומוציאים אותם.

הכנת הרוטב

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה וגרדת ליים אחד עד שהחמאה מומסת.

מעבירים את הניוקי המוכנים למחבת עם החמאה והליים.

מוסיפים 3 כפות ממי הבישול.

מערבבים עד קבלת רוטב קטיפתי.

מחלקים למנות ומוסיפים לצלחת מעט מיץ ליים ופרמזן.

ניתן לקשט את המנה עם עלה מרווה בשלב הצילחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר