חומרים ל-6 מנות
2 כוסות פתיתים אפויים כמו של סוגת
400 גרם נקניקיות איכותיות בשריות או מהצומח
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום כתושה
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
1 כף סוכר חום קלאסי סוגת
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית.
מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב.
מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
פורסים את הנקניקיות לטבעות (לילדים מתחת לגיל 5 חותכים לקוביות קטנות).
מגביהים את הלהבה ומעבירים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהנקניקיות משחימות.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוסיפים את יתר החומרים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
טועמים מעט מהרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-7 דקות.
מכבים את האש ומשהים 5 דקות נוספות במכסה סגור.
מערבבים בעדינות לפני ההגשה.