סלט גבינת פטה וארטישוק

בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את החסות עם הירקות. מגרדים בעזרת פומפייה את גבינת הפטה ומעליה מניחים את הארטישוק החצוי. צילום בועז לביא
שף אילן פנחס – השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגר BBB מציע מתכון לסלט צבעוני שיכול להיות פתרון לארוחה קיצית מרעננת ומשביעה בארוחה משפחתית או באירוח

רכיבים ל-3 סועדים

1/2 ראש חסה אייסברג או שני חופנים או 500 גרם עלים גדולים קרועים ביד

250 גרם מיקס בייבי

1/2 פלפל אדום קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות

1/2 פלפל צהוב קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות

1/4 בצל סגול חתוך לרצועות

5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות)

150 גרם גבינת פטה בקר

20 גרם או כף צנוברים קלויים

10 זיתי קלמטה ללא חרצנים

מעט פטרוזיליה קצוצה

רוטב שמן זית כתית ומיץ לימון על פי הטעם

3 יחידות ארטישוק "אל רומנה" חתוך לרבעים

רכיבים לרוטב שמן זית מיץ לימון

1/3 כוס מיץ לימון טבעי

2/3 כוס שמן זית כתית מעולה

1/3 שן שום טרייה

4 עלי נענע

1/2 כפית מלח

(כמות מספיקה ל- 3-4 סלטים, אפשר לשמור במקרר)

אופן הכנת הרוטב לסלט

מערבבים היטב את כל הרכיבים במיקסר או במעבד מזון.

מוסיפים מלח לפי הטעם.

צילום גליה אבירם
צילום גליה אבירם

אופן הכנת הסלט

מכניסים לקערת ערבוב את כל הירקות, הזיתים והחסות.

מתבלים ברוטב שמן זית כתית ומיץ לימון לפי הטעם.

מערבבים בעדינות על מנת לא לפצוע את החסות או את הירקות.

הגשה

בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את החסות עם הירקות.

מגרדים בעזרת פומפייה את גבינת הפטה.

מעליה מניחים את הארטישוק החצוי.

מקשטים את הסלט בצנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר