גם לך נמאס מסלטים שגרתיים של עלים ירוקים עם איזו עגבנייה בשביל האליבי היצירתי? אז הנה סלט שלא פוגשים בכל מקום: שילוב צבעים, טעמים ומרקמים מקורי של סלק סגול, בטטה מטוגנת, מלפפונים חמוצים ואגוסי קשיו פריכים. נהדר כתוספת למנות עוף או כמנה ראשונה קלה.
החומרים הדרושים
2 סלקים מבושלים וקלופים
1 בטטה גדולה
2 מלפפונים חמוצים
1 כוס ערמוני מים מסוננים וקצוצים גס (לא הכרחי)
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
רבע כוס שמן חריע של "עץ הזית בריאות מהטבע"
4 כפות מיץ לימון
4 כפות חומץ בלסמי
רבע כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומאדים עם מעט מים במיקרו שתי דקות. מסננים.
2. מזהיבים את קוביות הבטטה במעט שמן זית מכל הצדדים.
3. חותכים את הסלקים לקוביות.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים מיד.