רכיבים
לבסיס
200 גרם ביסקוויטים מחיטה מלאה או שיבולת שועל
70 גרם סוכר חום
110 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה
680 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
60 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
100 מ"ל ריבת פטל
אופן ההכנה
הכנת הבסיס
מערבבים את כל הרכיבים.
יוצקים אל תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 10 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.
הכנת שכבת הגבינה
מערבבים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון עד קבלת מרקם חלק.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה.
מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד קבלת קצף יציב.
מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד מלא.
הרכבת העוגה
יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים.
מקררים לפחות 6-8 שעות (עד יומיים).
הגשה
מגישים את העוגה עם ריבת הפטל מעל.