מצרכים לבסיס העוגה
קמח שקדים: 180 גרם = כוס ו- 1/3
קמח: 120 גרם = 2/3 כוס
חמאה קוביות: 120 גרם = חצי חבילה וקצת
סוכר לבן: 120 גרם = 1 כוס
מלח דק: 3 גרם = ½ כפית
מים: 10 גרם = 1 כף
אופן הכנת הבסיס
מערבבים במיקסר את כל הרכיבים יחד עד למרקם מפורר.
משטחים על מגש עם נייר אפיה.
אופים ב- 180 מעלות 15 דקות.
נותנים למסה להתקרר.
וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.
מצרכים לקרם גבינה
שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים
אבקת סוכר: 70 גרם= 1 כוס
שוקולד לבן: 250 גרם
מחית וניל: 10 גרם = 1 כפית
חלמון ביצה: 4 יחידות
ג'לטין דגים: 10 גרם = כפית וחצי
אופן ההכנה
משרים את ג'לטין הדגים ב- 30 גרם = 3 כפות מים קרים כ- 10 דקות.
בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד הלבן.
מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים.
מוסיפים את הווניל, החלמונים והג'לטין.
טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.
במיקסר מקציפים את השמנת חמוצה ואבקת הסוכר למסה אוורירית וחזקה.
מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת.
בתבנית עוגה קוטר 28 ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית.
לוחצים עם כוס למרקם דחוס.
יוצקים את תערובת הגבינה.
מפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.
מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.
הגשה
ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.