עוגת דבש ללא גלוטן

מחלקים לתבניות אפייה - כ-600 גרם לתבנית אינגליש קייק קלאסית. אופים במשך כ-40-45 דקות. צילום אלעד גוטמן
מתכון של רשת קפה ביגה לעוגת דבש ללא גלוטן שמתאימה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן מטעמי בריאות. הכמויות ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים

120 ג' (חצי כוס) סוכר לבן

120 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה

300 ג' (כוס ורבע) שמן סויה

360 ג' (כוס וחצי) דבש

280 ג' (6 יחידות) ביצים

420 ג' (3 כוסות) קמח לבן ללא גלוטן מנופה

10 ג' (כפית גדושה) אבקת אפייה

6 ג' (כפית מחוקה) קינמון טחון

3 ג' (חצי כפית) סודה לשתייה אבקה

3 ג' (חצי כפית) מלח

2 ג' (קורט) ציפורן טחון

200 ג' תה (שלושת רבעי כוס מים + תיון אחד)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות .

מכינים את התה: שמים מים רותחים בכוס ומכניסים את התיון. שמים בצד להתקרר.

מערבבים בקערה יבשה בצד את כל החומרים היבשים: קמח , אבקת אפייה, סודה, מלח ותבלינים.

במיקסר מצויד במטרפה טורפים את הסוכר הלבן, הסוכר החום, השמן והדבש לתערובת הומוגנית. מוסיפים את הביצים למיקסר ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לתערובת חלקה.

מוסיפים את התה בהדרגה.

מחלקים לתבניות אפייה – כ-600 גרם לתבנית אינגליש קייק קלאסית.

אופים במשך כ-40-45 דקות.

מניחים להתקרר בחוץ.

מומלץ לתת לעוגה לנוח יום לפני שטועמים, העוגה רק תהיה טובה יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר