חומרים לשתי עוגות
10 גרם שמרים יבשים
150 גרם סוכר
250 מ"ל חלב חם
3 כוסות קמח
למילוי
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם צימוקים
100 גרם אפרסקים מיובשים
½ אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון
100 מ"ל מיץ תפוזים
לבצק
120 גרם חמאה
3 ביצים
½ כפית מלח
125 מ"ל חלב
180 גרם שקדים פרוסים
150 גרם סוכר
5 כוסות קמח
לקישוט
אבקת סוכר
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים והסוכר בחלב החם.
מניחים אותו בקערת ערבוב עם 3 כוסות קמח.
לשים עד לקבלת בצק.
מניחים לבצק לנוח מכוסה במקום חמים למשך 30 דקות. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.
הכנת המילוי
בסיר מערבבים את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים.
מחממים עד לצמצום המיץ.
נותנים להתקרר בכלי שטוח.
המשך הכנת הבצק
לאחר 30 דקות מוסיפים את החמאה לבצק וממשיכים ללוש. לאחר שהחמאה נטמעת יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.
לשים עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (5 כוסות).
לשים את הבצק עוד 10 דקות עד שהופך לגמיש.
מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.
מחלקים את הבצק לשניים.
יוצרים שני כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך.
כשהם שטוחים מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.
אפייה
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
אופים במשך 60 דקות.
מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch