עוגת שטולן שקדים ופירות

לשים את הבצק עוד 10 דקות עד שהופך לגמיש. מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק. צילום Kuppersbusch Studio
שקדים ואגוזים הם משביעים, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch מציעה מתכון לשטולן שקדים ופירות – עוגת שמרים גרמנית הנאפית במיוחד בתקופת חגי סוף השנה האזרחית

חומרים לשתי עוגות

10 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

250 מ"ל חלב חם

3 כוסות קמח

למילוי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם צימוקים

100 גרם אפרסקים מיובשים

½ אגוז מוסקט מגורר

1 כפית קינמון

100 מ"ל מיץ תפוזים

לבצק

120 גרם חמאה

3 ביצים

½ כפית מלח

125 מ"ל חלב

180 גרם שקדים פרוסים

150 גרם סוכר

5 כוסות קמח

לקישוט

אבקת סוכר

צילום Kuppersbusch Studio

אופן ההכנה

ממיסים את השמרים והסוכר בחלב החם.

מניחים אותו בקערת ערבוב עם 3 כוסות קמח.

לשים עד לקבלת בצק.

מניחים לבצק לנוח מכוסה במקום חמים למשך 30 דקות. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.

הכנת המילוי

בסיר מערבבים את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים.

מחממים עד לצמצום המיץ.

נותנים להתקרר בכלי שטוח.

המשך הכנת הבצק

לאחר 30 דקות מוסיפים את החמאה לבצק וממשיכים ללוש. לאחר שהחמאה נטמעת יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.

לשים עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (5 כוסות).

לשים את הבצק עוד 10 דקות עד שהופך לגמיש.

מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.

מחלקים את הבצק לשניים.

יוצרים שני כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך.

כשהם שטוחים מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.

אפייה

מחממים את התנור ל-190 מעלות.

אופים במשך 60 דקות.

מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.

מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר