רכיבים ל-6 אנשים
350 גרם קמח לבן
400 גרם קמח דורום
5 ביצים L
10 חלמונים L
במידת הצורך להוסיף 5- 10 מ"ל מים
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה (1) לערבב את כל החומרים.
מדי פעם לעצור את הפעולה כדי לגרד את הבצק מתחתית המיקסר.
להמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד (הבצק תחילה מאוד פירורי).
להעביר את הבצק למשטח עבודה כדי ליצור כדור.
לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה של 30-60 דקות.
להוציא מהמקרר.
להתחיל לרדד במכונת פסטה ייעודית עד קבלת עובי 1.2 מ״מ בערך.
חשוב לקמח את דפי הבצק במהלך התהליך.
לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב ½ ס״מ בעזרת סכין פסטה ייעודית למכונה או גלגלת או סכין.
לבשל את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים.
להוסיף איזה רוטב שאוהבים.
להוסיף מעל שבבי איזה גבינה שאוהבים.
תגובה אחת
התגובה היחידה שיש לי זה ההגזמה בביצים ובסוף עוד להוסיף מים ולקלקל את כל הבצק! אף איטלקי לא מכין ככה בצק! בצק לאיטריות מכחנים בצורה פשוטה ביותר על על 100 גרם קמח שמים ביצה אחת שלמה וזהו! אפילו בלי מלח! אז תעשו חשבון כמה גרם קמח יש כאן ולפי זה את הביצים עבור 750 גרם קמח 7'5 ביצים, אז תעשו עם 800 גרם קמח ו8 ביצים. ולא יותר ולא פחות.