"שובה" – סלמון צלוי במעטפת סלק

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה. מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון. צילום בן יוסטר. סטיילינג דלית רוסו
שף סבינה ולדמן מציעה עבור רשת טיב טעם מתכון חגיגי לשולחן הנוביגוד – ברוסית Новый Год – השנה החדשה. מתכון שמשלב מגוון טעמים שנרקמים יחד לחגיגה בפה

חומרים ל־6 מנות

1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לרוטב

4 כפות מיונז

4 כפות שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית צלפים קצוצים

2 כפות פרמזן מגורד

מיץ מ־½ לימון

מלח ופלפל

צילום בן יוסטר. סטיילינג דלית רוסו

אופן ההכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.

מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל.

מורחים על הסלמון.

צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

מפזרים מעל הסלמון את השמיר.

מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש.

מפזרים מעל שכבת השמיר.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.

יוצקים מעל שכבת הסלק.

מגרדים מעל את הביצים הקשות.

מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

את חומרי הגלם ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ברחבי הארץ ובאתר טיב טעם בקליק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר