מצרכים
1 קג תפוא ננסיים
1 בצל חתוך לטבעות
1/4 כוס שמן זית
ראש שום שלם
גבעול בריא של טימין
100 גר' חמאה
מלח פלפל
1/4 כפית צילי שאטה טחון
2 כוסות מיץ עגבניות
אופן הכנה
לתוך פויקה לוהט מכניסים את החמאה השמן הבצל ותפוא. מטגנים במשך כמה דקות עד השחמה מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
טיפים כלליים לבישול בפויקה
לפני השימוש בפויקה ובסיומו יש להרתיח מים בפויקה ולשמנו. בכל מקרה פויקה לא שוטפים עם מים וסבון
בהכנת בשר בפויקה יש לסגור את הבשר רק כשהפויקה לוהט.