Pi Pam Pap – תערובת של אורז, ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף

מנה קוריאנית מסורתיתחומרים (4 מנות):4 ביצים טריות 6 כפות שמן תירס1 כוס אורז עגול ½ 1 כוסות מים 1 זוקיני חתוך לרצועות 1 פלפל אדום 3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות 1 פלפל צהוב 1 בצל סגול 1 שן שום קצוצה 2 כפות שמן שומשום מלח ופלפלאופן ההכנה:הכנת האורז:משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים, מחליפים את המים מספר פעמים כדי להוציא את העמילן מהאורז.מעבירים לסיר עם תחתית עבה.מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית – ורק כאשר המים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות. הכנת הירקות:מקפיצים את הירקות בווק חם (הקפצה מהירה): מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד, עם מעט שום ומלח (לפי הטעם).לפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום. הרכבת המנה:במחבת טפלון נפרדת מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא: במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן.מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים.ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת. מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף. צילום דן פרץ

מנה קוריאנית מסורתית

חומרים (4 מנות):
4 ביצים טריות
6 כפות שמן תירס
1 כוס אורז עגול
½ 1 כוסות מים
1 זוקיני חתוך לרצועות
1 פלפל אדום
3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
הכנת האורז:
משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים, מחליפים את המים מספר פעמים כדי להוציא את העמילן מהאורז.
מעבירים לסיר עם תחתית עבה.
מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית – ורק כאשר המים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות.

הכנת הירקות:
מקפיצים את הירקות בווק חם (הקפצה מהירה): מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד, עם מעט שום ומלח (לפי הטעם).
לפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום.

הרכבת המנה:
במחבת טפלון נפרדת מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא:
במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן.
מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים.
ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת.
מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר