מנה קוריאנית מסורתית
חומרים (4 מנות):
4 ביצים טריות
6 כפות שמן תירס
1 כוס אורז עגול
½ 1 כוסות מים
1 זוקיני חתוך לרצועות
1 פלפל אדום
3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות
1 פלפל צהוב
1 בצל סגול
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים, מחליפים את המים מספר פעמים כדי להוציא את העמילן מהאורז.
מעבירים לסיר עם תחתית עבה.
מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית – ורק כאשר המים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות.
הכנת הירקות:
מקפיצים את הירקות בווק חם (הקפצה מהירה): מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד, עם מעט שום ומלח (לפי הטעם).
לפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום.
הרכבת המנה:
במחבת טפלון נפרדת מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא:
במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן.
מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים.
ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת.
מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף.
צילום דן פרץ