מג'דרה ביתית – אורז עם עדשים

ארוחת "מג'דרה ביתית" של שף הדרך הינה מנה צמחונית של תבשיל אורז עם עדשים בסגנון ביתי כארוחה מזינה, בריאה ובעלת הרכב תזונתי מאוזן. חומרים ל-4-5 מנות:1/2 כוס עדשים ירוקות כוס אורז יסמין1 בצל קלוף, חתוך לרצועות1 כפית כמון1/2 כפית פלפל אנגלי1 כפות מלח1.5 מים רותחיםאופן ההכנה:לכסות העדשים במים בסיר קטן ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להחליש את האש ולבשל חצי שעה נוספת על אש קטנה.לסנן את העדשים ולהשאיר את המים בצד. לא לשפוך, נחזור אליהם אח"כ.בסיר נפרד עם כף שמן זית ו- 30 גרם חמאה – לטגן הבצל כדקה.להוסיף אליו האורז ולטגן כדקה נוספת.להוסיף העדשים ולערבב. מוסיפים את התבלינים, 1.5 כוסות מים רותחים וחצי כוס נוספת של המים שנשארו מהעדשים.מבשלים 20 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהמתין 10 דקות כשהסיר מכוסה, עד להגשה.

ארוחת "מג'דרה ביתית" של שף הדרך הינה מנה צמחונית של תבשיל אורז עם עדשים בסגנון ביתי כארוחה מזינה, בריאה ובעלת הרכב תזונתי מאוזן.

חומרים ל-4-5 מנות:
1/2 כוס עדשים ירוקות
כוס אורז יסמין
1 בצל קלוף, חתוך לרצועות
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כפות מלח
1.5 מים רותחים

אופן ההכנה:
לכסות העדשים במים בסיר קטן ולהביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה יש להחליש את האש ולבשל חצי שעה נוספת על אש קטנה.
לסנן את העדשים ולהשאיר את המים בצד. לא לשפוך, נחזור אליהם אח"כ.
בסיר נפרד עם כף שמן זית ו- 30 גרם חמאה – לטגן הבצל כדקה.
להוסיף אליו האורז ולטגן כדקה נוספת.
להוסיף העדשים ולערבב.
מוסיפים את התבלינים, 1.5 כוסות מים רותחים וחצי כוס נוספת של המים שנשארו מהעדשים.
מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
לאחר מכן יש לכבות את האש ולהמתין 10 דקות כשהסיר מכוסה, עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר