חומרים:
1 כוס קינואה
2 ארטישוקים טריים קלופים ונקים [לשמור במים עם מיץ לימון]
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
מעט מקלות שקדים קלופים
שליש כוס מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה ב-3 כוסות מים על אש קטנה עד שהקינואה מתרככת וסופחת את רוב המים.
מוציאים למסננת עדינה ושוטפים במים קרים.
חותכים את הארטישוק לקוביות קטנות ומיד מוסיפים לקערה עם מיץ הלימון.
קוצצים את השמיר והפטרוזיליה, ומוסיפים לארטישוק שבמיץ לימון.
מוסיפים את הקינואה המבושלת השטופה אחרי שהתקררה.
מוסיפים שמן, מלח ופלפל מערבבים היטב.
מעבירים לקערת הגשה ומקשטים מעל עם שקדים קלופים.