רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים

סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות. צולים במשך כ-90 דקות ובינתיים צולים את הסלקים. צילום גל בן זאב
מתכון של מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. צילום גל בן זאב

חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ

נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)

שמן זית לתיבול

מלח אטלנטי גם

פלפל שחור גרוס

½ כפית צ׳ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה כתושים

2 כפות אבקת שום יבש

לסלקים

2 קילו סלקים צבעוניים

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

צליית הבשר

מתבלים את הנתח בשמן זית.

מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.

מחממים סוטאז׳ על להבת הגז.

יוצקים מעט שמן זית.

סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות.

צולים במשך כ- 90 דקות (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).

בינתיים צולים את הסלקים

מסדרים את הסלקים בתבנית תנור.

צולים בתנור בחום בינוני – 180 מעלות במשך כ-40 דקות עד שמתרככים, תלוי בגודל.

בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה.

חוצים את הסלקים לחצאים או רבעים.

מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

להגשה

מסדרים את הסלקים לצד הרוסט.

מגישים בליווי נוזלי הצלייה של הבשר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר