רכיבים
1 שוק טלה
1 צרור רוזמרין
חוט קשירה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
למילוי
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
250 גרם בשר טלה טחון
100 גרם פיסטוק קלוי
1/2 כף בהרט
2 שיני שום כתושות
20 עלי נענע קצוצים דק
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים את המילוי
במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל כ- 15 דקות. עד הזהבה.
מוסיפים את יתר רכיבי המילוי.
מבשלים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות נוספות.
מורידים מהאש ומצננים.
הכנת השוק וצליה בתנור
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
מניחים את השוק על משטח עבודה.
חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.
ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.
קושרים באמצעות חוט סביב השוק.
מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.
מעבירים לתנור לשעתיים.
הגשה
מומלץ להגיש בחום פנימי של 58 מעלות.
מצננים את השוק לפני הפריסה כ- 15 דקות.
פורסים את שוק הטלה ומפזרים מעל הפרוסות גרגרים מרימון אחד ו- 50 גרם פיסטוק.