חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

רשת קפה ביגה מציעה מתכון קל להכנה בבית בטעמים ים תיכוניים. בני הבית והאורחים ייהנו מרעננות המנה ושילוב הטעמים

על החציל להניח 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט שמן זית. צילום גליה אבירם
על החציל להניח 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט שמן זית. צילום גליה אבירם

רכיבים

2 חצילי חממה בגודל בינוני כ- 400 גרם

2 עגבניות קצוצות דק

1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

1 כפית אריסה

2 שיני שום קצוצות

1 כפית פלפל חריף קצוץ

מלח ופלפל לתיבול

שמן זית לתיבול

1/2 כוס טחינה איכותית

1/2 כוס מים

מעט שמן קנולה

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני-גבוה של 175-180 מעלות.

לקלף את החצילים, לחצות את החציל לשניים ולחרוץ את פנים החציל בעדינות.

להבריש את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.

על מגש עם נייר אפייה יש לסדר את החצילים עם הפנים כלפי מטה.

לאפות בתנור במשך 45 -60 דקות.

לערבב את המים והטחינה בקערה קטנה עד למרקם יציב.

לתבל עם מלח לפי הטעם.

בקערה נוספת לערבב את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה ומעט שמן זית.

לתבל במלח ופלפל.

אופן ההגשה

לשים 2-3 כפות טחינה בצלחת עמוקה.

מעל לסדר חציל עם הפנים כלפי מעלה.

על החציל להניח 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט  שמן זית.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה