לסוכרתיים: סלט בורגול ים תיכוני של דודה מרי

מספר קלוריות למנה: 322מצרכים ל- 4 מנות: 225 גרם בורגול מספר 4 (גדול)מים – לפי ההנחיות שעל האריזהמלח1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה1 קלח תירס מבושל1/2 כוס פלפל כתום אדום או צהוב חתוך דק1/2 כוס מלפפון עם הקליפה חתוך דק125 גרם (כוס)עגבניות שרי4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה, או 1 כפית של פטרוזיליה מיובשת1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונהמיץ מלימון 11/4 כפית מלחאופן ההכנה:לשים את הבורגול, מים, שמן זית ומלח במחבת טפלון.להביא לרתיחה על אש בינונית.להקטין את האש, לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל 15-20 דקות עד שהגרגרים מתרככים.להסיר מהאש, להעביר לקערה ולצנן מעט.לחתוך את גרגרי התירס מהקלח ולהפרידם.לאחר שהבורגול התקרר, לערבב אותו עם שאר המרכיבים.לצנן ולהגיש.מתוך מבחר מתכונים של מנות מבוססות על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל- GI55). היוזמה למתכונים, שחוברו על ידי שפים ובשלנים מרחבי העולם, שהמשותף להם הוא האהבה לאוכל וכן היותם סוכרתיים – הינה של חברת נובו נורדיסק העולמית, העוסקת בתחום הטיפולים לסוכרת.

מספר קלוריות למנה: 322

מצרכים ל- 4 מנות: 225 גרם בורגול מספר 4 (גדול)
מים – לפי ההנחיות שעל האריזה
מלח
1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
1 קלח תירס מבושל
1/2 כוס פלפל כתום אדום או צהוב חתוך דק
1/2 כוס מלפפון עם הקליפה חתוך דק
125 גרם (כוס)עגבניות שרי
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה, או 1 כפית של פטרוזיליה מיובשת
1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
מיץ מלימון 1
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
לשים את הבורגול, מים, שמן זית ומלח במחבת טפלון.
להביא לרתיחה על אש בינונית.
להקטין את האש, לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל 15-20 דקות עד שהגרגרים מתרככים.
להסיר מהאש, להעביר לקערה ולצנן מעט.
לחתוך את גרגרי התירס מהקלח ולהפרידם.
לאחר שהבורגול התקרר, לערבב אותו עם שאר המרכיבים.
לצנן ולהגיש.


מתוך מבחר מתכונים של מנות מבוססות על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל- GI55). היוזמה למתכונים, שחוברו על ידי שפים ובשלנים מרחבי העולם, שהמשותף להם הוא האהבה לאוכל וכן היותם סוכרתיים – הינה של חברת נובו נורדיסק העולמית, העוסקת בתחום הטיפולים לסוכרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר