מוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות

(בטר אנד דיפרנט) מציעה מתכון של אריקה לוי המבוסס על סדרת אטריות B&D מקמח כוסמין 100% מלא: אטריות דקות, רחבות, ודקיקות, המתאימות להכנת מגוון מנות

לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד. צילום מירית חטב

חומרים

1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות כמו של B&D

1.5 פלפל צהוב פרוס לרצועות דקות

1.5 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקות

1/5 כרוב סגול קטן פרוס לרצועות דקיקות

3 שיני שום פרוסות דק

1 בטטה קטנה אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות

1 כפית שמן שומשום

שמן צמחי (להקפצה)

לרוטב

1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין – חומץ אורז)

1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1.5 כפית שמן שומשום

1/4 כפית פלפל לבן או שחור

להגשה

חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים

שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)

צילום מירית חטב

אופן ההכנה

אטריות

מכינים לפי ההוראות.

שוטפים במי ברז ומסננים.

מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו-1 כפית שמן צמחי.

רוטב

מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן.

מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה.

מבשלים תוך ערבוב על להבה קטנה 3-4 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.

הקפצה

מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב.

מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום פלפלים – עד שהם צלויים קלות אך עדיין שומרים על פריכות ורעננות.

(כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מהווק נוזלים – אם הם נוצרים, לחמם שוב שמן ולהמשיך להקפיץ)

להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב.

להוסיף כ-3/4 מכמות הרוטב ולערבב.

להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב (אם יש צורך).

הגשה

לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד.

אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה