מתכון ל- 4 מנות
מצרכים:
3 כוסות אורז סוגת פרסי קלאסי מבושל ומקורר (1 כוס אורז לא מבושל)
2 סלסלות (400 גרם) פטריות חורש (פורטבלו)
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
2 כפות סויה
1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף שמן סויה להקפצה
אופן ההכנה:
לבשל 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת על פי הוראות ההכנה.
לקרר לטמפרטורת החדר.
לחתוך את הפטריות לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
לחמם את שמן הסויה במחבת.
להוסיף את הפטריות ולהקפיץ בקלילות כ- 3 דקות.
להוציא מן המחבת ולקרר בצד.
לערבב את האורז עם שאר החומרים, ולקשט מעל עם מעט בצל ירוק חתוך דק.
ניתן להוסיף למנה:
• 1 גזר חתוך למקלות
• 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
• 2 כפות גרגירי תירס