סלט אורז קר עם פטריות ובצל ירוק

מתכון ל-4 מנותמצרכים:3 כוסות אורז סוגת פרסי קלאסי מבושל ומקורר (1 כוס אורז לא מבושל) 2 סלסלות (400 גרם) פטריות חורש (פורטבלו) 3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון 2 כפות סויה 1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל 1/2 כפית שמן שומשום 1 כף שמן סויה להקפצה אופן ההכנה: לבשל 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת על פי הוראות ההכנה.לקרר לטמפרטורת החדר. לחתוך את הפטריות לרצועות בעובי 1/2 ס"מ. לחמם את שמן הסויה במחבת.להוסיף את הפטריות ולהקפיץ בקלילות כ-3 דקות. להוציא מן המחבת ולקרר בצד.לערבב את האורז עם שאר החומרים.לקשט מעל עם מעט בצל ירוק חתוך דק.ניתן להוסיף למנה :• 1 גזר חתוך למקלות• 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות• 2 כפות גרגירי תירסצילום: שלומי ארביב

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:
3 כוסות אורז סוגת פרסי קלאסי מבושל ומקורר (1 כוס אורז לא מבושל)
2 סלסלות (400 גרם) פטריות חורש (פורטבלו)
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
2 כפות סויה
1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף שמן סויה להקפצה

אופן ההכנה: 
לבשל 1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת על פי הוראות ההכנה.
לקרר לטמפרטורת החדר. 
לחתוך את הפטריות לרצועות בעובי 1/2 ס"מ. 
לחמם את שמן הסויה במחבת.
להוסיף את הפטריות ולהקפיץ בקלילות כ-3 דקות.
להוציא מן המחבת ולקרר בצד.
לערבב את האורז עם שאר החומרים.
לקשט מעל עם מעט בצל ירוק חתוך דק.

ניתן להוסיף למנה :
• 1 גזר חתוך למקלות
• 1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
• 2 כפות גרגירי תירס

צילום: שלומי ארביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר