מתכון ל- 4 מנות:
חומרים והכנת הרוטב:
6-8 יח' פלפל צ'ילי תאילנדי
3-4 יח' שיני שום קלופות
3-4 יח' שורשי כוסברה קצוצים
4 כפות רוטב דגים
6 כפות מיץ ליים
2 כפות סוכר
כותשים בעלי ומכתש את השום, הצ'ילי ושורש הכוסברה.
מוסיפים את יתר החומרים ליצירת הרוטב לסלט. שומרים להמשך.
חומרים לסלט:
50 גר' בשר חזיר טחון, מבושל במעט מים, עדיין חמים
50 גר' שרימפס קלופים, מנוקים וחלוטים
50 גר' קלמארי מנוקים וחלוטים
100 גר' אטריות שעועית, חלוטות במים רותחים עד ריכוך, מסוננות
50 גר' עגבניות, חתוכות לפלחים קטנים
50 גר' בצל פרוס
100 גר' סלרי סיני, עלים וגבעולים קצוצים
רוטב (לעיל)
עלי חסה (להגשה)
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט – חשוב להקפיד כי החזיר, השרימפס, הקלמארי וגם האטריות יהיו כולם חמים.
מערבבים היטב ומוסיפים רוטב בהדרגה, תוך טעימה, עד השגת הטעם הרצוי.
מעבירים לצלחת הגשה מרופדת בחסה, מומלץ להגיש חמים.