חומרים ל- 6 מנות:
1 שקית אפונה עדינה סנפרוסט (600 גרם)
1 לימון גדול, חצוי ופרוס דק עם הקליפה
חופן נענע, קצוצה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן כוסברה, קצוצה
פלפל צ'ילי (לפי הטעם)
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
מעבירים את האפונה למסננת, שוטפים במים רותחים ומסננים.
מעבירים את האפונה לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים.
צילום: דניאל לילה
מתוך חוברת מתכונים של סנפרוסט עם השף חיים כהן, לכבוד ראש השנה תש"ע. בחוברת מוצגות 20 הצעות המתאימות לעונת החגים: סלטים, מרקים, מנות ראשונות, עיקריות, תוספות ומתוקים.