סלט ארטישוק "בריגול" ושרימפס פריך בויניגרט נענע בלאדי ובצלצלים

 

חומרים
5 לבבות ארטישוק טרי
1.5 כוסות שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי גרוס
3 שיני שום
מלח פלפל

אופן הכנה
מחממים היטב את השמן בסיר בעל שטח פנים רחב, מניחים את הארטישוקים ומטגנים עד השחמה קלה, מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים על אש נמוכה כ10 דקות. מוציאים מהנוזל ומקררים. חותכים לשישיות.

שרימפס
25 שרימפס "קריסטל" קלוף
200 גרם פנקו
2 ביצים
כפית חרדל
כפית שום כתוש
½ כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
200 גרם קמח לבן

אופן הכנה
מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט השרימפס, פנקו וקמח. מצפים את השרימפס בקמח – תערובת ביצים ופנקו (כמו שניצל).

ויניגרט נענע
100 גרם נענע בלאדי מיובשת
2 בצלצלי שאלוט
2 שיני שום
כף חרדל דיז'ון חלק
2 כפות סוכר חום דמררה
כוס שמן זית
שליש כוס חומץ שרי
מלח פלפל

אופן הכנה
מעבדים במעבד מזון עד למסה חלקה.

הכנת המנה
עלי בייביס – 200 גרם
1 בצל סגול פרוס דק

אופן הכנה
מחממים בסיר שמן עמוק, מטגנים את השרימפס, בקערה נפרדת מניחים ארטישוקים, שני חופנים של עלי בייביס, בצל סגול והשרימפס, מעט ויניגרט ומערבבים היטב.

מתכון מתוך פסטיבל הארטישוק






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה