סלט חסה עם אגסים ביין אדום וגבינת גורגונזולה

 

שלמה משלב במנה זו יין אדום מסוג קברנה סוביניון או מרלו להעשרת הטעם. סלט מיוחד שבו האגסים מקבלים את טעם היין, וצבעם האדום-סגלגל משתלב עם הגבינה.

החומרים:
2 אגסים גדולים קלופים
3 כוסות יין אדום (מרלו או קברנה סוביניון)
2 כפות סוכר
עלי חסה קטנים ופריכים
200 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
אגוזי מלך קלויים
לרוטב ויניגרט:
1/4 כפית מלח אטלנטי
2 כפות חומץ יין אדום
1/2 כוס שמן זית
1 כף מים
1 כף מיונז

אופן ההכנה:
רוטב ויניגרט:
מנערים היטב בצנצנת את כל החומרים לרוטב הווויניגרט עד לקבלת רוטב אחיד.
מבשלים את האגסים עם היין והסוכר על אש נמוכה עד שהאגסים מקבלים את גוון היין ומתרככים מעט (לא יותר מדי).
מקררים את האגסים המבושלים ופורסים לפרוסות דקות.
מערבבים את האגסים המבושלים עם עלי החסה.
יוצקים מעל הסלט את רוטב הוויניגרט.
מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, ומפזרים את הגבינה המגוררת ואת אגוזי המלך הקלויים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה