סלט מלפפונים

 

ל- 443 סועדים

חומרים:
5 מלפפונים גדולים
450 גר' אצות וואקמה מושרות במים (אצה מיובשת ירוקה)
200 גר' מלח

חומרים לרוטב:
1/2 ליטר חומץ
400 מ"ל ליטר מים
200 גר' סוכר
2 כפות מלח
כפית דאשי (אבקת דגים)
כף שמן שומשום

אופן ההכנה:
פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות, ניתן להשתמש במנדולינה.
כובשים עם המלח עד שהמלפפונים רכים, ומוציאים את הנוזלים שלהם.
שוטפים היטב במים כדי להוציא את המליחות. משרים את האצות במים עד שהן נפתחות ומתרככות.

אופן הכנת הרוטב:
מבשלים הכל ביחד עד רתיחה, מורידים מהאש ומקררים.

אופן ההגשה:
שמים בקערת הגשה את המלפפונים הכבושים ואת האצות, ויוצקים עליהם את הרוטב. מפזרים מעט שומשום קלוי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה