סלט עוף עם עלי בייבי, משמשים יבשים ופיצוחים

 

חומרים ל- 4 מנות:
1 חבילה רצועות חזה עוף אמיתי "מאמא עוף"
1 חבילה (150 גרם) עלי בייבי צעירים ושטופים
4 כפות (חופן) גרעיני חמניות קלופים
4 כפיות (חופן) גרעיני דלעת קלופים
10 משמשים יבשים או 6 תאנים יבשות

לרוטב:
מיץ מ-1 לימון גדול
1 כפית חומץ בן יין אדום
1 כפית דבש
2 כפות שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל צ'ילי יבש או טרי קצוץ דק (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
קולים את גרעיני הדלעת והחמניות במחבת בתוספת חצי כפית שמן.
שוטפים את המשמשים היבשים או התאנים, וחותכים לרצועות דקות מוארכות.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים כפית שמן ואת רצועות העוף.
מכסים ומטגנים דקה על אש גבוהה. מערבבים, מטגנים דקה נוספת ומסירים מהאש.
ניתן גם להשתמש ברצועות העוף כפי שהן (ללא חימום) לסלט עוף קר.
בקערה גדולה מערבבים את העלים ואת הפיצוחים הקלויים, המשמשים או התאנים והרוטב.
מצרפים את רצועות העוף ושוב מערבבים.
מגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה