סלט עוף עם עלי בייבי, משמשים יבשים ופיצוחים

סוד הקסם של סלט זה הוא צירוף של ניגודי טעמים ומרכיבים: פריכים ורכים, מתוקים וחריפים, מיובשים ורעננים, חמים וקרים. יכול לשמש כמנת פתיחה לארוחה, ואף להוות ארוחה קלה בפני עצמה

חומרים ל- 4 מנות:
1 חבילה רצועות חזה עוף אמיתי "מאמא עוף"
1 חבילה (150 גרם) עלי בייבי צעירים ושטופים
4 כפות (חופן) גרעיני חמניות קלופים
4 כפיות (חופן) גרעיני דלעת קלופים
10 משמשים יבשים או 6 תאנים יבשות

לרוטב:
מיץ מ-1 לימון גדול
1 כפית חומץ בן יין אדום
1 כפית דבש
2 כפות שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל צ'ילי יבש או טרי קצוץ דק (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
קולים את גרעיני הדלעת והחמניות במחבת בתוספת חצי כפית שמן.
שוטפים את המשמשים היבשים או התאנים, וחותכים לרצועות דקות מוארכות.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים כפית שמן ואת רצועות העוף.
מכסים ומטגנים דקה על אש גבוהה. מערבבים, מטגנים דקה נוספת ומסירים מהאש.
ניתן גם להשתמש ברצועות העוף כפי שהן (ללא חימום) לסלט עוף קר.
בקערה גדולה מערבבים את העלים ואת הפיצוחים הקלויים, המשמשים או התאנים והרוטב.
מצרפים את רצועות העוף ושוב מערבבים.
מגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר