סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים שקדים קלויים וגבינה כחולה

מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים ומגישים
לאגס יש יתרונות בריאותיים שהתגלו במחקר – יעיל למניעת סוכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם בשלבים המוקדמים וגם טעים. יובל בר-נר "איש האגסים" מציע מתכון עם אגסים אמריקאים לאלה שרמת הסוכר בדמם גבוהה וגם למי ששומרים על דיאטה

מצרכים ל-3 מנות

1 ראש חסה ערבית מופרד לעלים, שטוף ומיובש

50 גר' שקדים פרוסים וקלויים

50 גר' גבינה כחולה (כמו רוקפור) איכותית מפוררת

שני אגסי אנג'ו פרוסים לפרוסות דקות או גפרורים

לרוטב

3 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 שן שום גדולה כתושה

מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול

5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות

3 כפות שמן זית

3 כפות מים קרים

מעט מלח ופלפל לפי הצורך

אופן ההכנה

קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי.

הגשה

מעבירים לצלחות הגשה.

מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר