סלט קיץ

סלט קיץ – פאקוס, במיה טריה, אגסים, זוקיני ושומר קלוי, עגבניות קונפי, לבנה וסומקמרכיבים (ל- 4מנות אישיות):1 פאקוס קטן (מלפפון בלאדי בצבע ירוק בהיר, קצת דומה לקישוא) או מלפפון16-20 יחידות במיה טריה מאד שטופה ויבשה, נקייה מעוקצים1 אגס גדול ובשל1 שומר קטן1 זוקיני צהוב או ירוק (או 2 קישואים קטנים מוצקים) כמה ענפי טימין טרי ו/או אורגנו טרי20 עגבניות שרי צהובות + 20 עגבניות שרי תמרלרוטב:1 פלפל חריף ירוק (או לפי הטעם)1/2 כוס שמן זית1/4 כוס מיץ לימון1/2 בצל סגול קטןמלח, פלפללהגשה:סומק 250 גרם לבנה איכותיתאופן ההכנה:חוצים את עגבניות השרי ושומרים 8 חצאים מכל צבע. את כל השאר מניחים בתבנית אפייה וממליחים מעט, מטפטפים שמן זית ואופים ב- 160 מעלות כחצי שעה עד שעה עד שהן חצי יבשות. מסירים את הגלדים החיצוניים של השומר וחותכים לרבעים או שמיניות. שומרים את העלים אם יש. פורסים את הזוקיני לארבע לאורך. מתבלים את השומר והזוקיני בטימין או אורגנו, 3 כפות משמן הזית, מלח ופלפל. מחממים מחבת פסים וצורבים את השומר והזוקיני כשתיים שלוש דקות מכל צד. הירקות צריכים לקבל פסים מהצריבה ולהשאר מעט קשים. לאחר שמוציאים את הירקות מהמחבת מזלפים עליהם מעט מיץ לימון. שומרים בטמפרטורת החדר. מכינים רוטב: מערבבים בקערה את יתרת שמן הזית והלימון. מוסיפים בצל סגול קצוץ דק מאד ופלפל חריף קצוץ דק מאד. קוצצים את עלי השומר ומוסיפים לרוטב. עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש. בהגשה: חותכים את הפאקוס לעיגולים ומוסיפים לקערה יחד עם עגבניות השרי ששמרנו. חוצים את הבמיה לאורך ומסיפים לקערה. פורסים דק את האגסים ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל וברוטב שהכנו. שמים ב- 4 צלחות אישיות כ- 2כפות מהלבנה. מניחים מעט מהירקות הטריים המתובלים. חותכים את הירקות הקלויים לפיסות בגודל ביס ומניחים על הירקות הטריים. מניחים עוד קצת ירקות טריים מלמעלה ועוד פיסה או שתיים של ירק קלוי. בסוף מניחים גם עגבניות צלויית ושופכים מיתרת הרוטב. מזלפים על הכל עוד שמן זית ומפזרים סומק.

סלט קיץ – פאקוס, במיה טריה, אגסים, זוקיני ושומר קלוי, עגבניות קונפי, לבנה וסומק


מרכיבים (ל- 4מנות אישיות):
1 פאקוס קטן (מלפפון בלאדי בצבע ירוק בהיר, קצת דומה לקישוא) או מלפפון
16-20 יחידות במיה טריה מאד שטופה ויבשה, נקייה מעוקצים
1 אגס גדול ובשל
1 שומר קטן
1 זוקיני צהוב או ירוק (או 2 קישואים קטנים מוצקים)
כמה ענפי טימין טרי ו/או אורגנו טרי
20 עגבניות שרי צהובות + 20 עגבניות שרי תמר

לרוטב:
1 פלפל חריף ירוק (או לפי הטעם)
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 בצל סגול קטן
מלח, פלפל

להגשה:
סומק
250 גרם לבנה איכותית

אופן ההכנה:
חוצים את עגבניות השרי ושומרים 8 חצאים מכל צבע.
את כל השאר מניחים בתבנית אפייה וממליחים מעט, מטפטפים שמן זית ואופים ב- 160 מעלות כחצי שעה עד שעה עד שהן חצי יבשות.
מסירים את הגלדים החיצוניים של השומר וחותכים לרבעים או שמיניות. שומרים את העלים אם יש.
פורסים את הזוקיני לארבע לאורך.
מתבלים את השומר והזוקיני בטימין או אורגנו, 3 כפות משמן הזית, מלח ופלפל.
מחממים מחבת פסים וצורבים את השומר והזוקיני כשתיים שלוש דקות מכל צד. הירקות צריכים לקבל פסים מהצריבה ולהשאר מעט קשים.
לאחר שמוציאים את הירקות מהמחבת מזלפים עליהם מעט מיץ לימון.
שומרים בטמפרטורת החדר.

מכינים רוטב:
מערבבים בקערה את יתרת שמן הזית והלימון.
מוסיפים בצל סגול קצוץ דק מאד ופלפל חריף קצוץ דק מאד.
קוצצים את עלי השומר ומוסיפים לרוטב.
עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש.

בהגשה:
חותכים את הפאקוס לעיגולים ומוסיפים לקערה יחד עם עגבניות השרי ששמרנו.
חוצים את הבמיה לאורך ומסיפים לקערה.
פורסים דק את האגסים ומוסיפים.
מתבלים במלח ופלפל וברוטב שהכנו.
שמים ב- 4 צלחות אישיות כ- 2כפות מהלבנה.
מניחים מעט מהירקות הטריים המתובלים.
חותכים את הירקות הקלויים לפיסות בגודל ביס ומניחים על הירקות הטריים.
מניחים עוד קצת ירקות טריים מלמעלה ועוד פיסה או שתיים של ירק קלוי.
בסוף מניחים גם עגבניות צלויית ושופכים מיתרת הרוטב.
מזלפים על הכל עוד שמן זית ומפזרים סומק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר