סלט תפוחי אדמה, נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה

להבדיל מסלטי תפוחי אדמה רגילים, לא מקלפים ולא משתמשים במיונז. יותר תאית, יותר טעם

להבדיל מסלטי תפוחי אדמה רגילים, לא מקלפים ולא משתמשים במיונז. יותר תאית, יותר טעם.

חומרים ל- 4 מנות:
6 תפוחי אדמה בינוניים
½ 1 כוסות נבטים סיניים
½ 1 כוסות פטריות טריות פרוסות

לרוטב:
6 כפות שמן זית כתית מעולה
¼ כוס מיץ לימון (או ליים בעונה) סחוט טרי
1 כף בצל קצוץ
¼ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לעצלנים:
קונים שקית דוד משה למיקרו מהזן האדום.

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
בוחרים תפודים יפים ללא "עיניים" וללא כתמים ירוקים.
מקרצפים את קליפות התפודים (לא מקלפים) ומורחים במלח גס, פלפל שחור ומעט שמן זית.
עוטפים ביחד או בשתי חבילות בנייר אלומיניום.
אופים בתנור או טוסטר אובן עד שמזלג ננעץ בהם בקלות, אך הם לא רכים מדי.
מצננים מעט וחותכים כל אחד לחצי או ל-4, תלוי בגודל.
בשלב זה אפשר לערבב את כל החומרים לסלט עם כל החומרים לרוטב, אך אם רוצים לקחת לפיקניק רצוי לארוז את הרוטב עם הנבטים והפטריות בנפרד מהתפודים האפויים, ולערבב את הכל סמוך לזמן ההגשה.

גיוון:
אפשר גם להוסיף קוביות אבוקדו ברגע האחרון.
בסלט זה מושחים את התפודים בשמן זית ואופים אותם עטופים באלומיניום, תהליך המקנה להם טעם מיוחד (אפשר גם לאדות במקום לאפות, אם רוצים).
רצוי להשתמש בתפודים אדומים או לבנים עם קליפה דקה, בגודל קטן או בינוני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר