עוגת שושנים דבש

מתכון של חברת שמרית לרגל ראש השנה. עוגת דבש עסיסית ויפה, טעימה ומרשימה בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך. השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים

בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של 1 ס"מ. צילום חן שוקרון

מצרכים לשלוש עוגות

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים טריים

1 כף מלח (20 גר')

¼ כוס סוכר (50 גר')

2 ביצים גודל L

100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס

¼ כוס דבש (80 גר')

½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

למלית

5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת

¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון

להברשה לאחר האפייה

4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים

צילום חן שוקרון
צילום חן שוקרון

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח.

מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

כל חלק מרדדים למלבן דק בגודל 30 על 40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת.

מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.

מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, כשהתפר פונה מטה.

בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של 1 ס"מ.

חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין, וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל.

חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.

מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

אופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.

מוציאים מהתנור ומברישים בדבש.

מצננים ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה