צלי בשר ברוטב יין ותבלינים

מוסיפים את הבשר והירקות ומבשלים על אש קטנה במשך כ- 60 דקות. צילום הדס ניצן
מתכון של חוות התבלינים בבית לחם הגלילית לארוחת ראש השנה. תבשיל בשר לצד אורז קריספי עם תערובת מפתיעה

מצרכים

2 ק”ג בשר (מס׳ 4) חתוך לקוביות בינוניות
שמן זית
1 כוס יין אדום יבש
10 בצלצלים
3 פלפלים אדומים
3 עגבניות

2 גזרים

3 שיני שום כתוש
2 גבעולי טימין
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח
4 עלי דפנה

פלפל אנגלי

אופן ההכנה

מתבלים את הבשר בפלפל שחור, פפריקה, מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי.

מחממים שמן זית בתוך סיר גדול ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד לסגירתו.

קוצצים את כל הירקות ומוסיפים לסיר עם היין, התבלינים, מעט מים, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הבשר והירקות ומבשלים על אש קטנה במשך כ- 60 דקות.

מגישים חם עם האורז שמכינים.

צילום הדס ניצן
צילום הדס ניצן

אורז צימוקים ושקדים

מצרכים

2 כוסות מים

½ כפית מלח
1 כוס אורז

1 כף שמן

כפות תערובת לאורז צימוקים ושקדים כמו של חוות דרך התבלינים

אופן ההכנה

בסיר קטן מביאים מים לרתיחה.

מוסיפים מלח, אורז ושמן.

מערבבים בכף עץ ומחזירים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומכסים ומבשלים 15 דקות.

פותחים את הסיר ובודקים את מצב הנוזלים ואת מידת הריכוך.

מוסיפים תערובת צימוקים ושקדים לאחר הבישול לפי הטעם. המינון הרצוי הוא 4-5 כפות מהתערובת לכל כוס.

שימו לב ניתן להוסיף לפני או לאחר הבישול לפי בחירה. אם מוסיפים בתחילת הבישול הצימוקים והשקדים יהיו רכים ואם מוסיפים בסוף הבישול, הם יהיו קריספים.

חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית, 04-9533405

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר