המתכון נעשה תוך שימוש במנג'טים אקולוגיים של מותג If You Care השומר על איכות הסביבה. אלה מנג'טים העשויים מנייר טבעי וללא מלבינים, לכן בריאים יותר במגע עם האוכל
מצרכים לשכבת הבסיס
2 כוסות קמח שקדים (אפשר גם לשלב עם ½ כוס אגוזי מלך טחונים)
1 וחצי כף רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 וחצי כף שמן קוקוס במצב משחתי
¼ כוס מייפל טהור
קורט מלח ורוד
אופן הכנת שכבת הבסיס
לחמם תנור על מצב טורבו ל- 180 מעלות.
לערבב הכול יחד לבצק אחיד.
בעזרת כף לצקת למנג'טים ולהדק עם היד לתחתית.
לחורר עם מזלג את התחתית ולאפות למשך 10-15 דקות עד שהשוליים מזהיבים מעט.
להוציא ולצנן.
מצרכים למילוי
200 גרם שוקולד מריר 70-85% להמסה בקערה)
½ כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה
2 כפות ממרח לבחירה" נוגט, לוז, חמאת בוטנים טבעיים
¼ כוס מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב צמחי (אפשר סויה ללא סוכר)
קורט מלח גס לקישוט מעל – לא חובה
אופן הכנת המילוי
להתחיל את המסת השוקולד יחד עם הטחינה והחלב.
כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי להוסיף את יתר המרכיבים.
לערבב מעט לאיחוד.
למזוג את הציפוי מעל שכבת הבסיס האפויה שהוכנסה למנג'טים.
להכניס להקפאה ל-30-90 דקות.
להעביר למקרר עד ההגשה (לא לשכוח אותם בהקפאה).