קייל מוקפץ עם קריספי פורק – Pad Ka Nam Moo Grob

מתכון תאילנדי, 4 מנותחומרים והכנת משחה:3 יח' שיני שום6 יח' פלפל צ'ילי תאילנדיכותשים את המרכיבים בעלי ומכתש בצורה גסה.חומרים לתבשיל:2 כפות שמן צמחי 1 כף משחת שום וצ'ילי (מתכון לעיל) 150 גר' עלי "קייל" חתוכים באלכסון100 גר' "קריספי פורק" פרוס (מתכון בהמשך)1 כף רוטב צדפות 1 כף רוטב סויה1/4 כוס מים1 כפית סוכראופן ההכנה:מחממים את השמן בווק ומטגנים את המשחה מבלי להשחימה. מוסיפים את הקייל כשהווק חם מאד ומערבבים. מתבלים ברוטב הצדפות, הסויה והסוכר ומקפיצים. מוסיפים את ה"קריספי פורק", טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מעט רוטב צדפות או מים. מגישים לוהט. חומרים ל"קריספי פורק":1 ק"ג חזה חזיר עם העור, פרוס בעובי 4 ס"ממלחמים רותחיםחומץ סינטטי1 ליטר שמן לטיגון עמוקאופן ההכנה:שוטפים את פרוסות הבשר, מעסים היטב במלח ומשהים למשך 30 דקות. חולטים במים רותחים למשך דקה, מוציאים ומניחים לצינון וייבוש. מעסים את הבשר שנית במלח וחומץ ומאפשרים לו להתייבש לגמרי לפני הטיגון בשמן העמוק. ניתן להגיש לאחר הטיגון עם רוטב לטבילה או להוסיף למנות מוקפצות.

מתכון תאילנדי, 4 מנות

חומרים והכנת משחה:
3 יח' שיני שום
6 יח' פלפל צ'ילי תאילנדי
כותשים את המרכיבים בעלי ומכתש בצורה גסה.

חומרים לתבשיל:
2 כפות שמן צמחי
1 כף משחת שום וצ'ילי (מתכון לעיל)
150 גר' עלי "קייל" חתוכים באלכסון
100 גר' "קריספי פורק" פרוס (מתכון בהמשך)
1 כף רוטב צדפות
1 כף רוטב סויה
1/4 כוס מים
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק ומטגנים את המשחה מבלי להשחימה.
מוסיפים את הקייל כשהווק חם מאד ומערבבים.
מתבלים ברוטב הצדפות, הסויה והסוכר ומקפיצים.
מוסיפים את ה"קריספי פורק", טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מעט רוטב צדפות או מים. מגישים לוהט.

חומרים ל"קריספי פורק":
1 ק"ג חזה חזיר עם העור, פרוס בעובי 4 ס"מ
מלח
מים רותחים
חומץ סינטטי
1 ליטר שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
שוטפים את פרוסות הבשר, מעסים היטב במלח ומשהים למשך 30 דקות.
חולטים במים רותחים למשך דקה, מוציאים ומניחים לצינון וייבוש.
מעסים את הבשר שנית במלח וחומץ ומאפשרים לו להתייבש לגמרי לפני הטיגון בשמן העמוק.
ניתן להגיש לאחר הטיגון עם רוטב לטבילה או להוסיף למנות מוקפצות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר