קיש פרחים ססגוני

חברת מוצרי האפייה שמרית מציעה לרגל ט"ו בשבט מתכון לקיש פרחים ססגוני וטעים מבוסס על ירקות שיקשט את שולחן החג

חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים. צילום ענבל לביא
חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים. צילום ענבל לביא

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס

1 ורבע כוסות קמח (175 גרם)

חצי חבילה נטורינה קוקוס קרה שמרית (100 גר')

1/3 כפית מלח

1 חלמון ביצה

1 כף מים קרים

למלית

2 זוקיני

8-10 גזרים צבעוניים

1 גביע גבינת ריקוטה 5% (250 גרם)

80 גרם גבינת קשקבל מגוררת

40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

2 ביצים

1/2 כף טימין טרי

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

צילום ענבל לביא
צילום ענבל לביא

אופן ההכנה

הכנת הבסיס

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, נטורינה ומלח עד קבלת פירורי בצק.

מוסיפים חלמון ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.

במידה והבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד.

מעבירים לקירור לשעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.

מרפדים בבצק תבנית פאי 24 ס"מ, מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.

מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות.

אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה, ומצננים.

הכנת המלית

שוטפים את הירקות.

קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן. פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו.

מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית.

ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי.

מחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות, הופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול.

מסננים ומצננים.

מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה וממלאים את הקלתית.

מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה.

מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית.

חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים.

מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל.

אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה