חומרים
1 תפוח אדמה
2 גזרים
1 בצל ירוק
½ קישוא
מלח
1 כפית כורכום
½ כפית כמון
1 כפית קארי
60 גרם קמח חומוס
20 גרם קמח אורז
100 מ"ל מים
שמן זית
עבור הרוטב
4 גבעולי כוסברה
40 גרם טחינה
1 יוגורט יווני
1 שן שום
50 מ"ל מיץ לימון
1 גרם ג'ינג'ר טרי
לקישוט
בצל ירוק
אופן ההכנה
מקלפים את תפוח האדמה והגזרים.
חותכים לרצועות דקות את כל הירקות, כולל הבצל והקישוא.
מטגנים את הירקות על אש גבוהה עד השחמה קלה.
מניחים בצד בקערה.
בקערה נפרדת, שמים את התבלינים והקמחים.
יוצקים את המים לאט לאט כדי לאחד היטב את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים פנימה את הירקות ומערבבים.
בתבנית אפייה מרופדת יוצרים תלוליות קטנות מהבלילה.
מרססים את התלוליות בתרסיס שמן זית.
מכניסים לתנור ל-10 דקות ב-220 מעלות.
הכנת הרוטב
שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון.
מערבלים עד קבלת מרקם אחיד.
הגשה
מגישים את הרוטב לצד הלביבות.
מקשטים את המנה בחתיכות בצל ירוק קצוצות.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה