מילפיי סלק ותפוח אדמה

מגישים על כל צלחת אצבע מילפיי אחת. מקשטים בזילופי הרוטב, מעט שומשום ונבטי אפונה. צילום סטודיו קופרבוש
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch מציעה מתכון טעים שיעלה חיוך על הפנים וימלא את מצברי מצב הרוח בימים קשים

חומרים

4 תפוחי אדמה

6 סלקים מבושלים

שמן זית

מלח, פלפל

גבינה מגוררת

לרוטב

1 ראש שום

1 ביצה

200 מ"ל שמן חמניות

½ לימון

מלח ופלפל

לקישוט

שומשום

נבטי אפונה

צילום סטודיו קופרבוש

אופן ההכנה

קולפים ופורסים דק את תפוחי האדמה והסלק בעזרת מנדולינה.

בתבנית עוגה מלבנית גבוהה שמרופדת בנייר אפייה מתחילים ליצור שכבות של סלק פרוס, מעט מלח פלפל וגבינה מגוררת עד שהתבנית מלאה בחצי מהגובה שלה.

לאחר שמסיימים עם הסלק חוזרים על השיטה גם עם תפוחי האדמה הפרוסים.

מוסיפים בין השכבות גם מעט שמן זית.

מכסים את התבנית המלאה בנייר אפייה נוסף.

מעליו מניחים תבנית ריקה שתשמש כמשקולת.

אופים במשך 30 דקות ב-160 מעלות.

חותכים את קודקוד ראש השום.

מזלפים מעליו שמן זית, ממליחים ועוטפים בנייר אלומיניום. אופים לצד התבנית במשך 30 דקות.

מניחים לשכבות הסלק והתפוח אדמה להתקרר.

פותחים בזהירות את מעטפת נייר האפייה ומוציאים את השכבות האפויות.

חותכים לאצבעות רחבות בעובי 2-3 ס"מ.

מעלים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות.

ואופים במשך 10-15 דקות.

בזמן שהן נאפות מכינים את הרוטב

קולפים את השום האפוי ומניחים אותו בקערה בינונית.

מוסיפים את הביצה, מיץ מחצי לימון ומתבלים במלח ופלפל.

מערבלים קלות באמצעות בלנדר מוט.

תוך כדי ערבול משלבים בהדרגה את שמן החמניות.

מערבלים עד קבלת רוטב אחיד.

את הרוטב שומרים בשקית זילוף.

הגשה

מגישים על כל צלחת אצבע מילפיי אחת.

מקשטים בזילופי הרוטב, מעט שומשום ונבטי אפונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר