לעוגה גבוהה בתבנית בקוטר 20 ס"מ
או עוגה נמוכה בתבנית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים
לקלתית
300 גרם ביסקוויטים
4 כפות סוכר
160 גרם חמאה מומסת
למלית
500 מ"ל שמנת להקצפה
40 גרם פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות מחית פירות יער מרוכזת (אפשר גם תרכיז קפוא)
250 גרם מסקרפונה
250 גרם גבינת שמנת
לג'לי רוזה
750 מ"ל (תכולת בקבוק שקונים בסופר או חנות יין) יין רוזה כמו IMPRESSION של יקב טפרברג
120 גרם סוכר
24 גרם אבקת ג'לטין
אופן ההכנה
מכינים ג'לי רוזה
מכניסים לסיר את היין ואת הסוכר ומחממים עד שכל הסוכר נמס.
מורידים מהאש ומצננים.
מוסיפים אבקת ג'לטין וטורפים היטב.
נותנים לג'לטין לספוח נוזלים במשך כ-15 דקות.
מחזירים את הסיר לכיריים ומחממים מעט (לטמפרטורה של כ-50 מעלות).
מסננים ומעבירים לקערת זכוכית מרובעת.
מכניסים להתייצבות במקרר.
מכינים את הבסיס
מפוררים ביסקוויטים לפירורים דקים (אפשר במעבד מזון) ומכניסים לקערה.
מוסיפים סוכר וחמאה מומסת ומערבבים היטב.
מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית.
מכניסים להתייצבות במקרר במשך כ-60 דקות.
מכינים את המלית
מקציפים שמנת עם אבקת פודינג ואבקת סוכר עד שמתקבל קרם רך ויציב.
מערבבים בנפרד מסקרפונה וגבינת שמנת עד שמתרככות.
מוסיפים את הגבינות ואת מחית פירות היער לקצפת.
מערבבים בעדינות.
יוצקים לתוך הקלתית ומיישרים.
מכניסים להתייצבות במקרר לכ-5 שעות.
מרכיבים את העוגה
מוציאים את ג'לי הרוזה מהמקרר וחותכים לריבועים.
מניחים קוביות ג'לי מעל העוגה.
מקשטים בעלי זהב.
שומרים במקרר.
למתכונים נוספים של misspetel היכנסו לכאן