תוספת חגיגית, עשירה ומבושמת בתבלינים. 6 מנות (לארוחה חגיגית גדולה יש להכפיל מרכיבים).
מרכיבים:
250 גרם אורז בסמטי
6 כפות שמן קנולה
6 תרמילי הל ירוקים
2 מקלות קינמון
10 מסמרי ציפורן
2 עלי דפנה
2 שיני שום קצוצות
1 בצל פרוס דק
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
1/2 כפית מלח
500 מ"ל מים
קמצוץ זעפרן
אופציה: 3 כפות שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז במים קרים, עד שהמים הופכים לצלולים. מניחים בקערה בצד (כך האורז סופח את המים ומתרכך).
מחממים 3 כפות שמן קנולה בסיר רחב.
מוסיפים את תרמילי ההל, מקלות הקינמון, מסמרי הציפורן ועלי הדפנה – מטגנים כדקה.
מוסיפים חצי מפרוסות הבצל, ומטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים עוד 10 דקות.
מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, ומערבבים היטב עד שכל האורז נעטף בשמן. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים זעפרן, מכסים את הסיר, ומנמיכים את האש למינימום.
מבשלים 12-15 דקות, עד שהאורז רך.
בינתיים, במחבת קטנה מחממים 3 כפות שמן קנולה, ומטגנים את פרוסות הבצל הנותרות עד להזהבה עמוקה.
מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על נייר סופג.
הגשה:
מפזרים בצל מטוגן על הפילאף, ואפשר גם שקדים מולבנים קלויים.