פסטה א' צ'צ'י – נזיד דרום איטלקי של חומוס ופסטה

יוצקים את המרק לקערות הגשה. מגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו ומטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד
ישרקו – יבואנית ומפיצת מוצרי מזון מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון של שף יוגב ירוס למנה מחממת וקלה להכנה הנפוצה בדרום איטליה ומשתמשים עבורה במוצרים זולים וזמינים

מצרכים

1 שקית גרגרי חומוס כמו של טבעפרוסט (Tevafrost)

1 וחצי כוסות פסטה קצרה חלולה

4 שיני שום קצוצות דק

1/4  כפית פלפל שאטה גרוס

1 ענף רוזמרין

2 כפות רכז עגבניות איכותי

½  כוס יין לבן יבש

6 כוסות מים

7 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

גבינת פרמזן או פקורינו להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

בסיר רחב עם תחתית כבדה מחממים יחד על להבה בינונית את שמן הזית, שום קצוץ, ענף רוזמרין ופלפל שאטה.

כעבור דקה מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.

כעבור דקה נוספת מוסיפים את היין הלבן.

מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.

מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ.

מוסיפים את גרגרי החומוס.

מערבבים ומוסיפים את המים.

מביאים לרתיחה עדינה וממליחים מעט.

מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, על להבה נמוכה.

מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומבשלים עוד כ- 4 דקות (עד שהפסטה "אל דנטה").

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

הגשה

יוצקים את המרק לקערות הגשה.

מגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו.

מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר