קרוקטים מפירה של אתמול

הילדים שלי אוהבים מאוד פירה, אבל פירה שהתקרר הוא אחד הדברים הכי לא טעימים שיש. אין גם דרך ראויה לחמם אותו ולהחזיר אותו לחיים. הקרוקטים האלה הם פתרון מצוין לשאריות פירה.חומרים ל-16 קרוקטים:3 כוסות פירה קר (מ-3 תפוחי אדמה גדולים)2 ביצים1/3 שקית (100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת "גד"1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל1/2 כוס פירורי לחם2 שיני שום, כתושותאגוז מוסקט, מגורר טרימלח ופלפל שחור גרוסלציפוי:2/3 כוס פירורי לחם1/2 כפית מלחלשימון:תרסיס שמן זית פאםאופן ההכנה:מערבבים בקערה את חומרי הקרוקטים. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מגלגלים כל כדור לגליל מאורך בעובי 3 ס"מ. מערבבים בקערה פירורי לחם ומלח. מגלגלים את הקרוקטים בתערובת.משמנים את הקרוקטים במעט תרסיס שמן ומעבירים לסלסילה של ה"איירפריי". מפעילים את המכשיר על 200 מעלות ואופים 20-15 דקות, עד הזהבה, או מטגנים כמה דקות בשמן עמוק חם, עד שהקרוקטים זהובים.גיוונים:• מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה.• מוסיפים 1/4 כוס עירית קצוצה דק.טיפ: אם מטגנים את הקרוקטים בשמן, יש להקפיד על שני דברים: לטגן בכל פעם מחצית מהכמות, כדי שהשמן יישאר חם; ולוודא שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקרוקטים לא יהיו עשויים מבפנים.

הילדים שלי אוהבים מאוד פירה, אבל פירה שהתקרר הוא אחד הדברים הכי לא טעימים שיש. אין גם דרך ראויה לחמם אותו ולהחזיר אותו לחיים. הקרוקטים האלה הם פתרון מצוין לשאריות פירה.

חומרים ל-16 קרוקטים:
3 כוסות פירה קר (מ-3 תפוחי אדמה גדולים)
2 ביצים
1/3 שקית (100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת "גד"
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס פירורי לחם
2 שיני שום, כתושות
אגוז מוסקט, מגורר טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
2/3 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח

לשימון:

תרסיס שמן זית פאם

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חומרי הקרוקטים.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מגלגלים כל כדור לגליל מאורך בעובי 3 ס"מ.
מערבבים בקערה פירורי לחם ומלח. מגלגלים את הקרוקטים בתערובת.
משמנים את הקרוקטים במעט תרסיס שמן ומעבירים לסלסילה של ה"איירפריי".
מפעילים את המכשיר על 200 מעלות ואופים 20-15 דקות, עד הזהבה, או מטגנים כמה דקות בשמן עמוק חם, עד שהקרוקטים זהובים.

גיוונים:
• מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה.
• מוסיפים 1/4 כוס עירית קצוצה דק.

טיפ:
אם מטגנים את הקרוקטים בשמן, יש להקפיד על שני דברים: לטגן בכל פעם מחצית מהכמות, כדי שהשמן יישאר חם; ולוודא שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקרוקטים לא יהיו עשויים מבפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר