מרכיבים
2 שיני שום
2 גבעולי בצל ירוק
100 גרם פטריות
1 גזר
1 כרוב ירוק
1 בטטה מגורדת
½ גמבה אדומה
2 גרם ג'ינג'ר טרי
120 גרם אורז בסמטי מבושל
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
שמן זית
שומשום צלוי קלות במחבת
לרוטב
50 גרם רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חומץ אורז
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
קצצו שום, בצל ירוק, גמבה וג'ינג'ר.
טגנו עם שמן זית במחבת ווק עמוקה עד הזהבה.
הוסיפו למחבת את האורז, הבטטה המגורדת, הדבש ורוטב הסויה.
אדו הכול במשך מספר דקות תוך ערבוב.
בינתיים הרתיחו מים.
בשלו את הכרוב במשך 5 דקות במים עד ריכוך.
הוציאו את הכרוב לצינון.
סננו את עלי הכרוב והניחו אותם על קרש חיתוך.
מלאו כל עלה בתערובת הירקות והאורז.
קפלו את הצדדים וגלגלו לרול.
חזרו על הפעולה עם כל עלי הכרוב.
על המנגל או במחבת עם שמן זית – צלו את הרולים משני הצדדים.
הכנת הרוטב והגשה
ערבבו בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
הגישו עם הרולים ופזרו מעליהם את השומשום.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה