מנה כשרה, צמחונית וטבעונית עם טעמים הודיים עמוקים ופיקנטיים
מרכיבים:
240 גרם אורז בסמטי טהור
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
300 מ"ל ציר ירקות (אפשר מאבקה)
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים
1 כף שמן קנולה
1 בצל גדול, פרוס דק
1 כפית שבבי צ'ילי יבש
1 כף אבקת קארי
2 כפיות גרגרי חרדל
150 גרם אפונה קפואה
50 מ"ל מים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים
50 גרם צימוקים
20 גרם זרעוני כוסברה
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מניחים את האורז, חלב הקוקוס וציר הירקות.
מבשלים 15-20 דקות ללא מכסה. בוחשים מדי פעם.
בסיר קטן מבשלים את פרחי הכרובית למשך 5 דקות. מסננים.
מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים כף גרגרי חרדל.
מוסיפים פרוסות בצל, שבבי צ'ילי, וממשיכים לטגן 3-4 דקות.
מוסיפים קארי, פרחי כרובית,אפונה ו-50 מ"ל מים.
מבשלים 2-3 דקות. טועמים ומתבלים.
מוסיפים לאורז שקדים קלויים, צימוקים וזרעי כוסברה.
מעבירים לצלחת הגשה: אורז לצד הכרובית המבושלת.