תבשיל אורז בניחוח קוקוס עם כרובית בקארי

מנה כשרה, צמחונית וטבעונית עם טעמים הודיים עמוקים ופיקנטייםמרכיבים:240 גרם אורז בסמטי טהורפחית חלב קוקוס (400 מ"ל)300 מ"ל ציר ירקות (אפשר מאבקה)1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים1 כף שמן קנולה1 בצל גדול, פרוס דק1 כפית שבבי צ'ילי יבש1 כף אבקת קארי2 כפיות גרגרי חרדל150 גרם אפונה קפואה50 מ"ל מים50 גרם שקדים מולבנים קלויים50 גרם צימוקים20 גרם זרעוני כוסברהאופן ההכנה:בסיר בינוני מניחים את האורז, חלב הקוקוס וציר הירקות.מבשלים 15-20 דקות ללא מכסה. בוחשים מדי פעם.בסיר קטן מבשלים את פרחי הכרובית למשך 5 דקות. מסננים.מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים כף גרגרי חרדל.מוסיפים פרוסות בצל, שבבי צ'ילי, וממשיכים לטגן 3-4 דקות. מוסיפים קארי, פרחי כרובית,אפונה ו-50 מ"ל מים. מבשלים 2-3 דקות. טועמים ומתבלים.מוסיפים לאורז שקדים קלויים, צימוקים וזרעי כוסברה. מעבירים לצלחת הגשה: אורז לצד הכרובית המבושלת.

מנה כשרה, צמחונית וטבעונית עם טעמים הודיים עמוקים ופיקנטיים

מרכיבים:
240 גרם אורז בסמטי טהור
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
300 מ"ל ציר ירקות (אפשר מאבקה)
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים
1 כף שמן קנולה
1 בצל גדול, פרוס דק
1 כפית שבבי צ'ילי יבש
1 כף אבקת קארי
2 כפיות גרגרי חרדל
150 גרם אפונה קפואה
50 מ"ל מים
50 גרם שקדים מולבנים קלויים
50 גרם צימוקים
20 גרם זרעוני כוסברה

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מניחים את האורז, חלב הקוקוס וציר הירקות.
מבשלים 15-20 דקות ללא מכסה. בוחשים מדי פעם.
בסיר קטן מבשלים את פרחי הכרובית למשך 5 דקות. מסננים.
מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים כף גרגרי חרדל.
מוסיפים פרוסות בצל, שבבי צ'ילי, וממשיכים לטגן 3-4 דקות.
מוסיפים קארי, פרחי כרובית,אפונה ו-50 מ"ל מים.
מבשלים 2-3 דקות. טועמים ומתבלים.
מוסיפים לאורז שקדים קלויים, צימוקים וזרעי כוסברה.
מעבירים לצלחת הגשה: אורז לצד הכרובית המבושלת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר